Tuvalet Temizliğinde Yanlış Bildiklerimiz

  • 16 Ağustos 2017
  • Tuvalet Temizliğinde Yanlış Bildiklerimiz için yorumlar kapalı
  • 1.780 kez görüntülendi.
Tuvalet Temizliğinde Yanlış Bildiklerimiz

Özellikleri kadınlarımız için çok önemli bir konu başlığı olan ‘’Tuvalet Temizliği’’ hakkında yazı yazma fikri, sohbetler esnasında birçok bayanımızın yanlış bilgiye sahip olduğunu gördükten sonra ortaya çıktı. Sağlıklı olması için yaptığımız şeylerin bizi sağlığımızdan edebilme riski olması üzücü bir şey. Gelin hep beraber daha doğru nasıl davranmamız gerektiğini öğrenelim.
Yanlış Bildiklerimiz:
1. Çoğumuz tuvalette klozet kapağını işlevsel olarak kullanmayız. Güzelce temizleriz ama adeta bir süsü eşyası gibi olduğu yerde öylece durur. Onu bırakın bazı evlerde çıkartılıp bir köşeye atılır. İşte çok sakıncalı bu davranışın mantığını açıklıyorum. Klozet kapağı denilen malzemenin bir işlevi vardır. Sifonu kapak kapalıyken çekmelisiniz ki mikroplar etrafa yayılmasın. Aksi halde havaya, giysilerinize, havlunuza, diş fırçanıza özellikle nemli olan yerlere dağılabilir. Bu yüzden sifonu çektiğimizde muhakkak klozetin kapağını kapatmalıyız. Ayrıca kullanmadığımız zamanlarda da kapalı kalması sizin için daha sağlıklı olacaktır.
2. Tuvaletimizin hijyeni malum hepimiz için çok önemlidir. Bununla birlikte kullanmayı abarttığımız temizlik malzemeleri bizlere zarar verebilmektedir. Bir kimya mühendisi olarak okuduğum gazete haberlerinde temizlik yaparken çamaşır suyu ve tuz ruhunu karıştırıp zarar gören, astımı olduğu halde inatla çamaşır suyu kullanarak hastanelik olan bayanlarımızı görüyorum. Şunu belirtmek isterim ki temiz bir tuvalet için bu malzemeleri kullanmak zorunda değiliz. Arap sabunu ile doya doya köpürterek yaptığınız bütün bir temizlikten sonra birkaç damla sirkeyi süngerinize damlatıp klozetinizin oturak bölümünü silerek ekstra bir temizlik sağlayabilirsiniz.

3. Malum hepimiz diş sağlığımıza önem vermekteyiz. Bununla birlikte sadece dişlerimizi düzeli fırçalamak ya da kaliteli ürünler tercih etmek yeterlimidir? Kullandığımız diş fırçasını doğru şekilde muhafaza etmek en az bunlar kadar önemlidir. Diş fırçasının bakteriye açık olması ağzımızın içine bir bakteri yumağını alıp sokmaya benzer. Bu yüzden öncelikle mümkünse diş fırçamızı kapalı bir dolapta muhafaza edelim. Diş fırçamızı kullandıktan sonra biraz sirke, sofra tuzu ve su ile hazırlanmış olan karışıma koyup 20-30 sn bekletelim. Ardından kapalı dolabımıza kaldıralım. Şunu belirtmek isterim ki diş fırçası kapakları fırçalarımızın kurumasını engellediği için nemli ortamda bakteri oluşumunu desteklemektedir. Bu yüzden kapak kullanılması çok sağlıklı değildir. Şunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor galiba. Velev ki bir yolculuğa çıkacaksanız bu kapaklar kuru diş fırçanız için iyi bir koruyucu olabilir. Ama sakın buradaki diş fırçamızın kuru olması püf noktasını kaçırmayalım.