Kızamıkçık Nedir.? Kızamıkçık Hastalığının Belirtileri Sebepleri Tedavisi, Altıncı Hastalık Nedir

  • 16 Aralık 2022
  • Kızamıkçık Nedir.? Kızamıkçık Hastalığının Belirtileri Sebepleri Tedavisi, Altıncı Hastalık Nedir için yorumlar kapalı
  • 1.290 kez görüntülendi.
Kızamıkçık Nedir.? Kızamıkçık Hastalığının Belirtileri Sebepleri Tedavisi, Altıncı Hastalık Nedir

Kızamıkçık: Çocuklar için tehlikeli olmayan bir virüs enfeksiyonudur. Buna karşılık geleceğin annelerinde korkunç bir durum alabilir ve hamileliğin ilk dört ayında embriyonda kusurlar yaratabilir. Bununla birlikte, önleyici, koruyucu bir aşı vardır ve ergenlik öncesi dönemde bütün kız çocuklarının sistemli bir şekilde aşılanması sayesinde, geleceğin annelerini tehdit eden bu tehlike gittikçe azalmaktadır.
Hastalığın Tanımı: Kızamıkçık kızamık gibi salgın evresi olmayan bir hastalıktır. Çocuk kendini aniden döküntülerle başbaşa bulur, bu döküntüler bütün vücudu kaplayan pembe ve düzgün ufak lekelerden başka bir şey değildir. Lekeler göğüs boşluğunda, ellerde ve kalçalarda çok nettir. Kızamıkçığın ikinci önemli belirtisi, ense bölgesindeki lenfatik boğumların büyümesidir. Döküntünün ilk 2-3 gününde, olaylara göre az veya çok yüksek bir ateş görülebilir. Genellikle 38,5° dereceyi geçmez ve bazen de hiç görülmez. Büyük çoğunlukla, başka hiçbir belirti yoktur, ne öksürük, ne anjin, ancak bazen gözde hafif bir kızarıklık görülebilir. Hastalığın belli bir tedavisi yoktur. Ateşli durumlarda aspirin vermek yeterlidir.


Hastalığın Bulaşması, Kızamıkçık Hastalığı Nasıl Hangi Yollarla Bulaşır.?: Kuluçka dönemi çok uzundur. Ortalama 15 gün, en fazla üç hafta sürer. Çocuk döküntülerin görülmesinden iki gün önce ve bütün döküntü süresi içinde hastalığı bulaştırabilir. İyileşir iyileşmez okula geri dönebilir.


Altıncı Hastalık Nedir:? Çok hafif ve zararsız bir hastalıktır. Kızamık ve kızamıkçık gibi etkeni virüstür. Genellikle ilk 3 yaşta görülür. Hastalık 3-4 gün sürer yüksek ateşle başlar. Bu yüksek ateşe rağmen çocuğun genel durumu bozulmaz, iştah yerindedir. 4. günde bütün vücutta bu döküntüler görülür ve 1-2 günde geçer. Hastalığın hiçbir komplikasyonu yoktur. Yalnız yüksek ateş sırasında dikkatli olmayı gerektirir.