Ramazan Ayının Birinci Günü Menüsü İftar Yemekleri Nasıl Olmalı..?

  • 17 Haziran 2015
  • Ramazan Ayının Birinci Günü Menüsü İftar Yemekleri Nasıl Olmalı..? için yorumlar kapalı
  • 17.148 kez görüntülendi.
Ramazan Ayının Birinci Günü Menüsü İftar Yemekleri Nasıl Olmalı..?

Hoş geldin ey şehri ramazan, ne güzel bir duygu 11 ay baş tacı gönüllerin sultanı olan ramazan ayına kavuşmaya nasip olan insanlardan iseniz. Öyle tatlı bir huzurla gelen ramazan aynı hali ile sofralara bereket ve neşe getiriyor. Ramazanın en büyük özelliği sanırım kırğınlıkların ortadan kaldırılmasına vesile olması akraba eş dostlarla beraber açılan iftarlar ve ona eşlik eden teravih namazları çocuklar için akşam ramazan etkinlikleri ve en önemlisi iç huzurunuz oluyor en çok. Her bireyin çocukluğundaki ramazan sevinci vardır, kimileri için bayramlıklar kimileri için tutulan orucun para karşılığı büyüklerine satılması ve ramazan boyunca çalınan davul ve ramazan manileri, en telaşlı ve bereketli sofraların ramazan sofraları olduğudur benim hatıralarımda kalan. Ramazan boyunca manevi huzur ve bol bereket ve sevgi yumağının büyüdüğü bir ramazan olması dileği ile. Ramazan ayı boyunca bugün ne pişirsem telaşı da sarar hepimizi davet edilecek misafirler ve aileniz için özel soralar kurulur işte ramazan boyunca tercih edeceğiniz menülerden ilkini bugün paylaşmak istedim severek yaptığım yemekleri sofralarınıza sizin el lezzetinizle hazırlamanız dileği ile.

tarhana çorbası nohutlu bulgur pilavı birinci gün ramazan menüsü
Çorba her zaman ramazan sofralarında mideyi rahatlatan ve yemek yemeye hazırlayacak bütün gün açlığın ardından ilk tüketmeniz gerekenler listesinde olmalı işte yalancı tarhana çorbası ile ramazan sofranız için yapacağınız lezzetli bir çorba

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Tıklayınız:
Salata tam mevsimi olan semiz otu ile midenizi rahatlacak olan yoğurtlu bir salata tarifi ile devam edebilirsiniz işte çok basit ama lezzetli bir tarif. Not: semiz otu çiçek açmamış olanını seçim yapın.
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Tıklayınız:
Sofralarda olmazsa olmaz pilav ramazan boyunca doyurucu gıdalar arasında bulunan bulgur iftar sofralarınız için aşırı olmamak kaydı ile tüketebilirsiniz.

Tavuk but semiz otu salatası birinci gün ramazan menüsü tarifi
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Tıklayınız
Pilav yanına harika gidecek tavuk but hafif tarifi ve fırında hazırlanması kolay yormayacak ama lezzetindende ödün vermeyen bir tarif.
Fırında Kekikli Tavuk Tarifi İçin Tıklayınız
fırın sütlaç birinci gün ramazan tatlı tarifiVe ramazan boyunca yapacağınız tatlı en önemlisi oluyor bütün gün eksik olan insülün dengeniz için tatlı olmazsa olmaz ben güllaç diyorum ama er günde güllaç yenilmez ki demi
Fırın Sütlaç Tarifi
Bugünkü tatlımız sütlaç ile başlayalım tarifi fırın sütlaç ile damaklarınızı şenlendirin sütlaçı ikram ederken kaymak ile servis yapın inanılmaz keyif alacaksanız tüketmekten.