Ramazan Ayının Dokuzuncu Günü Menüsü İftarlık Yemekler

  • 26 Haziran 2015
  • Ramazan Ayının Dokuzuncu Günü Menüsü İftarlık Yemekler için yorumlar kapalı
  • 5.861 kez görüntülendi.
Ramazan Ayının Dokuzuncu Günü Menüsü İftarlık Yemekler

Ramazanın neredeyse üçte birini bitirmek üzere geldik bile ara ara paylaştığımız ramazan iftar menü tarifleri arasında hazırlayabileceğiniz harika bir menü tariflerimiz arasından sizler için oluşturduk. Ramazan sofranızdan bereket bolluk ve sevdikleriniz eksik olmasın.
2015 Yılı Ramazan Menüsü
Peynirli Makarna Salatası Tarifi
Makarna ile yapılacak enfes bir salata tarifi diyebilirim. Beyaz peyniri sevenler makarna ile buluşmasına bayılacaklar. Peyniri az tuzlu olandan tercih ettim fazla tuzunu da yinede çıkarmak için 5 dakika kadar sıcak suda beklettim hiç fazla tuzu kalmadı diyebilirim. Makarna salatası yaz iftar sofraları için çok ideal bir tarif. Tavuk yemekleri yanına veya sebze yemekleri yanına servis yapabilirsiniz.
Peynirli Makarna Salatası İçin Malzemeler
Yarım paket boncuk makarna
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 miktar zeytin
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon, Tuz

Peynirli makarna salatası tarifi
Hazırlanışı Ve Yapılışı

Makarnayı tuzlu uda haşlayalım ve suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim suyunu iyice süzüldükten sonra salata kasesine alalım.
Üzerine ince doğranmış biber, domates, peynir, maydanozu ekleyelim.
En son olarak zeytinyağını, tuz, limonu ilave edelim ve karıştıralım.
Üzerine zeytin serpiştirelim ve servise hazır süslemek size kalmış.
Makarnanın yanına yumuşak bir dolma servisi ile devam edebilirsiniz dolma lezzeti ve içine tercih ederseniz kıyma koyabilirsiniz 30 dakikada pişecektir önceden hazırlarsanız domates ve pirinçler sosu daha iyi içine çekecektir.
Domates Dolması Tarifi İçin Tıklayın:
Yoğurdu bol olarak tüketmek gerekiyor yaz ayındayız sonuç olarak iftar sofranıza bol su içeriği ile salatalıktan şöyle güzel bir cacık ağız tadınıza iyi gider. Cacığı sıcak çorba yerine yapabilirsiniz alternatif olarak.
Cacık dmates dolması çanakta dana kıyma tarifleri ramazan dokuzuncu gün menüsü

Cacık Tarifi İçin Tıklayın:
Sofranıza et yemeği de olsun diyorsanız işte size güzel çanak içinde hazırlayacağınız dana kıyma eğer tabi yoksa porselen veya seramik fırın kaplarında hazırlayacağınız et yemeği ile günün menüsü hazır.
Çanakta dana Kıyma Tarifi İçin Tıklayın: