Sağlıklı Ve Kalıcı Makyajın Sırları

  • 12 Eylül 2019
  • Sağlıklı Ve Kalıcı Makyajın Sırları için yorumlar kapalı
  • 2.273 kez görüntülendi.
Sağlıklı Ve Kalıcı Makyajın Sırları

Kadınların vazgeçilmezi makyaj, son zamanlarda özellikle kanser hastaları gibi hastalara moral depolamak veya saç dökülmesinden şikayetçi olan baylar ve bayanlar da belirli yöntemlerle kalıcı makyaj adı altında uygulanmaktadır. Halk arasında “Kalıcı Makyaj” ve “Dövme” yöntemleri zaman zaman karıştırlısada, aslında kullanılan malzemeler ve uygulanan teknik sebepleriyle birbirlerinden çok farklıdırlar. Peki “Kalıcı Makyaj” dediğimiz yöntem neydi,ne gibi değişikliklere uğradı? Eskiden “Kalıcı Makyaj” için kullanılan tek bir krem vardı ve bu krem acıyı azaltamazdı, ayrıca o zamanlar “Kıl Tekniği” olarak nitelendirilen teknik yerine “Dolgu Tekniği” vardı bu yöntem kaş,saç,kirpiklerde uygulanırken hasta acıyı olduğu gibi hissederdi. Bunu sebebi “Dolgu Tekniği” derinin altına uygulanmak zorunda olmasıydı. Günümüzde “Dövme” yöntemi bu yöntemle yapılırken “Kalıcı Makyaj” “Kıl Tekniği” sayesinde yüzeysel işlemle yapılmaktadır. işlem öncesi hastaya uygulanan kremler sayesinde hasta operasyonu hissetmeyerek acısız ve sancısız bir işlemden geçiyor.

Peki “Kalıcı Makyaj” kişilerde alerji yapar mı? Kalıcı Makyaj dediğimiz makyaj türünde her ne kadar “su bazlı” yani “antialerjik” ürünler kullanılsada derinizin küçük bir bölgesinde test ettirip sonrasında bu uygulamaya geçmenizi tavsiye ederiz. Şimdi sizlere “Kalıcı Makyaj” ve “Yarı Kalıcı Makyaj” arasındaki farkı anlatmak istiyorum. Yarı Kalıcı Makyaj maksimum 6 ay kalıcı olurken Kalıcı Makyaj maksimum 10 yıl kalıcılığını koruyor. Bu sebeple 18 yaşın altındaki gençlerin doğal güzelliklerini korumak ve heveslerini kırmamak adına “Yarı Kalıcı Makyaj” yaptırabileceklerini uzmanlar tavsiye etmekteler.
Peki Kalıcı Makyaj Uygulamaları ne gibi uygulamalardan meydana gelmektedir? Birazda uygulanan yöntemlerden bahsedelim isterseniz.
1- Kaş İşlemi. (Kıl tekniği ile yapılır.)
2- Saç Simülasyonu. (Kıl tekniği ve su bazlı kimyasallarla yapılır.)
3- Kirpik Simülasyonu. (Kıl tekniği ve su bazlı kimyasallarla yapılır.)
4- Eyeliner İşlemi. (Su bazlı kimyasallarla yapılır.)
5- Dudak Kontur İşlemi. (Su bazlı kimyasallarla yapılır.)

Bütün bunların haricinde göğüs kanseri geçirmiş kadınlar için ayrı bir “Kalıcı Makyaj” dalı olan ve ayrı bir uzmanlık gerektirdiği özellikle Güzellik Uzmanı Sevim Kansuva tarafından katıldığı programda vurgulanmıştır. “Meme Simülasyonu” adı verilen bir “Kalıcı Makyaj” dalı olan bu yöntemle hastaya büyük bir moral verilmektedir. Böylece, kanser hastalarının tedavi sürecine destek olunmakta, tedavinin daha çabuk sonuç vermesi ve kişinin daha hızlı iyileşmesi amaçlanmaktadır. Son olarak uzmanların siz değerli bay ve bayanlara uyarılarını iletmek isterim. Hastaların tedavi sonrasında kaşlarında renk değişimine uğramamaları için tedavi sonrası güneşe,havuzun klorlu suyuna vb. nitelikteki durumlara maruz kalmamaları gerekmektedir. Bu nedenle hastaların uzmanlara 1 aylık opsiyon vererek tatillerinden sonra tedaviye başlayarak tedavi sonrası sıkıntı yaşamamalarını öneririz. Unutmayın internetten yaptığınız araştırmaları yerine gidip uzmanın kendi yaptığı işlemi görmeden kesin kanaat getirerek “Kalıcı Makyaj” yaptırmayın, sağlığınızla oynamayın oynattırmayın.