Çocuklarda En Sık Rastlanan Hastalıklara Doğa Anadan Çözümler

  • 24 Eylül 2019
  • Çocuklarda En Sık Rastlanan Hastalıklara Doğa Anadan Çözümler için yorumlar kapalı
  • 2.145 kez görüntülendi.
Çocuklarda En Sık Rastlanan Hastalıklara Doğa Anadan Çözümler

Değerli anneler hepinizin bildiği üzere çocukların bünyeleri hangi yaşta olursa olsun hastalıklara yakalanmaya meyillidir. Özellikle küçük yaştaki çocukların bünyeleri daha dayanıksız ve hastalıklara karşı korumasızdır. Peki siz anneler çocuklarınızı korumak için doğa anadan nasıl yardım alabilirsiniz? Doğa anadan faydalanabileceğimiz doğal ve şifalı bitkiler nelerdir? Hangi yaştaki çocuğa hangi dozda bu bitkisel tedavileri uygulayabilirsiniz? Ve en önemlisi hangi bitki hangi hastalığa hangi yöntemle uygulanırsa en etkili sonucu verir? İşte tüm bu sorularınızın cevapları ve daha fazlası bugünkü yazımda. Çocuklarda sık görülen hastalıklardan; ateşlenme, doku sorunları, gaz sorunları, pişik, mantar, cilt rahatsızlıklarında, ishal, solunum yolu enfeksiyonları, öksürük, astım, ağrılı sorunlar, mide,bağırsak,grip üzerine hangi bitkileri ne dozda hangi yaştaki çocuğa uygulayabileceğinizi sizler için araştırdım. Şimdi sizlerle birlikte detaylara geçebiliriz. İşte çocuklarınıza deva olacak bitkiler ve savaştıkları hastalık türleri:

1- Civanperçemi:

Civanperçemi içerisindeki Azulen nedeniyle damar-bağ dokusuna etkili bir bitkidir. Aynı zamanda gaz giderici ve soğutucu özelliği nedeniyle, gaz sorunlarında ve ateşi düşürmede kullanılır. Genellikle kişiye yaşa bağlı olarak doz ayarı yapılır ve dışarıdan pansuman,krem olarak kullanılır. Dışarından uygulama sonucunda,dokuda bir rahatsızlık varsa giderilmesini,değilse ateşi varsa düşmesini sağlar.

Not:Araştırmalarım sonucunda yaşa göre doz ayarlarını yazımın sonunda Kuzey Amerika Tedavi Edici Bitki Bilimi Akademisi Müdürü sayın PAUL BERGNER tarafından belirlenen kriterlerde uygulanacak yöntemi sizlerle paylaşacağım.

2- Aynısafa:

Derideki rahatsızlıklardan; bebeklerde pişiğin birebir ilacı olan aynısafanın faydalı olduğu diğer rahatsızlıklar şunlardır:

-Mantar öldürücü (Antifungal) özelliği nedeniyle yıkama,merhem ve krem olarak kullanışlı bir bitkidir. -Akyuvarları hareketlendirici özelliği ile lenf bezlerinin ateşini düşürürken, lenfatik dolaşımın desteklenmesine yardımcı olur.
-Kaşıntılı cilt rahatsızlıkların tedavisinde ve kesik-yaraların iyileşmesi için merhem,krem,sıcak uygulanması gereken kompres yöntemi,yıkama yolu,kulak yağı, pudra yerine kullanılmaya uygundur.

3-Çördük Otu ve Kekik:

İçerek veya sürerek uygulanır. İçerek uygulandığında her ikiside uçucu yağlar içermelerinden dolayı, idrar yolları ve solunum yollarındaki bakterileri öldürür ve hastalığın geçmesini sağlarlar.Öksürük gibi boğaz yollarındaki şikayetlerde balgam söktürücü etkiye sahip olmalarının yanı sıra, bronşlardaki spazm ve kasılma gibi şikayetleri çözerler. Yağları dışarıdan merhem ya da losyon olarak kullanıldığında ise mantar hastalığını tedavi eder. Kekikten farklı olarak Çördük Otu sadece solunum yollarında değil tüm vücutta rahatlama sağlar. Bu sebeple gergin ve huzursuz çocukları rahatlatmak için kullanılır. Sıcak suya çördük otu katıldığında ise buharını soluyan çocuğun astımının iyileşmesini ve ek ilaç olarak boğmaca tedavisinde kullanılmaktadır.

4-Papatya:

Yağındaki Alpha Bisabolol ile ateş düşürücü,spazm çözücü ve ağrı kesici etkiye sahiptir. Ateş düşürücü etkisinin temel kaynağı Azulenden kaynaklanmaktadır.Papatyanın her türlü sindirim sistemi rahatsızlıklarında özel iyileştirici etkisi vardır.Gaz, sinirsel sindirim sistemi rahatsızlıkları,ishal, sindirim sisteminin tahrişe sebep olduğu rahatsızlıklarda kullanılır. Papatya çeşitli yollarla uygulanır. Bunlardan:
-Demleme yöntemi ile çocuğunuza içirdiğinizde, acıyı hissini azaltarak mide ve bağırsaklardaki rahatsızlıkları giderir ve rahatlama sağlar.
-Sıcak suda papatya buharı solunması, üst solunum yolları enfeksiyonuna ve sinüzite çok iyi gelir.
-Dıştan lapa halinde krem ve yara yıkamalarında kullanılır.
Son olarak sayın Paul Bergner tarafından belirlenen ve uygulanan yaş ve doz kriterlerini sizinle paylaşmak istiyorum. 6 yaşındaki bir çocuğa normal bir yetişkinin kullanması gereken dozun 1/3 yani 3’te 1’i kadarı verilmeli. Bir başka deyişle 1 tatlı kaşığı bitkinin yani 1 su bardağının 3’te 1’i çocuğa verilmesi gerekmektedir.